De praktijk

2todrive-rijschool-barney

2toDrive

Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk al vanaf 16,5 jaar.

Vanaf de dag dat je 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd voor je rijexamen? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van de door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe vet is dat?

Plan een afspraak Meer informatie

Vul je gezondheidsverklaring in.

Voordat wij jouw praktijkexamen kunnen aanvragen moet je eerst een gezondheids-verklaring invullen. Dit is een lijst met vragen over je gezondheid waarmee CBR beoordeelt of je geschikt bent om te rijden. Ga je beginnen met autorijles? Vul deze verklaring dan zo snel mogelijk in zodat je rijopleiding geen vertraging oploopt!. De verklaring vul je in op http://mijn.cbr.nl waar je moet inloggen met je DigiD   

Tussentijdse Toets/Praktijk examen aanvragen

Alleen rijschool Barney kan voor jou je Tussentijdse Toets en praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool Barney natuurlijk wel toestemming geven. Je geeft toestemming door de rijschool te machtigen. Dat doe je op de volgende manier:

  • Ga naar: http://mijn.cbr.nl log in met je DigiD en machtig dan de rijschool d.m.v. rijschoolcode 8464X0. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
  • Na het invullen van het rijschoolnummer op mijn.cbr.nl kijk je of de naam gelijk is aan rijschool Barney. Als het klopt, dan machtig je rijschool Barney.
  • Je ontvangt een e-mail, met een bevestiging.

Goed voorbereid beginnen aan je Tussentijdse Toets of praktijkexamen?

Bekijk hier de tips
 

Praktijkexamen aanvragen

De tussentijdse toets

De tussentijdse toets (TTT) is een toets die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om minder zenuwachtig te zijn voor je examen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. De TTT duurt even lang als een rijexamen. (55 minuten waarvan 35 minuten rijtijd)

Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderdelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere manoeuvres (bijvoorbeeld: parkeeropdracht, omkeeropdracht, hellingproef enz) in de toets goed uitvoert en de technische vragen van de auto goed kan beantwoorden krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens het eerstvolgend examen.

Je krijgt de uitslag van de tussentijdse toets ook per e-mail toegestuurd.

Faalangst instructeur

Faalangst is de angst dat er een mislukking volgt ondanks een goede voorbereiding. De angst om te beginnen en gedachten als "mij gaat het toch niet lukken, ik leer het nooit. De instructeur zal wel denken dat ik erg dom ben dat ik het niet snel leer ". Zo zijn er nog meer gedachten die meespelen bij leerlingen met faalangst. Een faalangst instructeur is speciaal opgeleid. Rijschool Barney begeleid leerlingen die bang zijn om te beginnen met autorijden. Het kan ook zijn dat een leerling examenvrees heeft. Deze leerlingen worden het hele traject naar het examen toe begeleid en doen dan het faalangst examen.

Rijangst

Wat is rijangst. Je hebt een rijbewijs maar durft bepaalde trajecten niet te berijden. Zoals een snelweg, de Westerscheldetunnel, parkeergarage of de stad. Het kan ook zijn dat je al jaren geen auto meer hebt gereden en je wilt nu toch weer mobiel worden. Bij Rijschool Barney kan je terecht om onder professionele begeleiding weer de weg op te gaan.

Stage mentor

Zelf bezig om rij-instructeur te worden? Rijschool Barney is bevoegd om het praktijkgedeelte van de opleiding tot rij-instructeur te geven. Maak alle geleerde theorie eigen en breng het in praktijk tijdens een stage bij rijschool Barney te Goes.

Stage mentor

Rijbewijs ophalen bij je gemeente

Ben je geslaagd voor je praktijkexamen? Vraag dan na de examendag het rijbewijs persoonlijk aan bij de gemeente waar je staat ingeschreven. Ga naar de website van je gemeente om de openingstijden te bekijken. Let op: steeds meer gemeenten werken op afspraak.

Na het aanvragen van het rijbewijs duurt het vijf werkdagen voor je het kunt ophalen.
Zorg ervoor dat je het rijbewijs tijdig aanvraagt. De Verklaring van rijvaardigheid is drie jaar geldig. Na die drie jaar verloopt de geldigheid van deze verklaring die het CBR je toekent als je slaagt voor het praktijkexamen. Bedenk daarbij dat de Verklaring van geschiktheid, die je ook nodig hebt voor het aanvragen van je rijbewijs, slechts één jaar geldig is.

Wat moet ik meenemen.

  • een pasfoto die aan de eisen voldoet
  • een geldig identiteitsbewijs
  • betaalmiddel voor de kosten van je rijbewijs

Ben je geslaagd op je 17de? Dan mag je tot je 18e verjaardag alleen autorijden met een coach naast je. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig.
Deze begeleiderpas moet je aanvragen bij 2todrive voordat je een rijbewijs aanvraagt bij de gemeente.

Heb je nog vragen?

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Rekeningnummer
NL94 ABNA 0405 1754 34

Rijschool code
8464X0 (CBR machtiging)

Kvk Middelburg
20143252

Btw nummer
NL001769708B04